secretariat@faa.unibuc.ro Program cu publicul:
Luni - Joi: Orele 12-14

Acordarea titlului de Doctor Honoris Causa domnului Academician Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naționale a României

Joi, 20 februarie 2014, Universitatea din București deschide seria evenimentelor consacrate aniversării a 150 de ani de existență prin ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa domnului Academician Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR. Evenimentul se va desfășura începând cu ora 11:00 în Aula Magna a Palatului Facultății de Drept (Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46).

Ceremonia este prima dintr-o serie de evenimente aniversare, ce va include conferințe naționale și internaționale, lansarea unui album istoric, o expoziție de fotografie, un festival de cultură, o paradă a absolvenților și evenimentul aniversar central din data de 16 iulie 2014.

Înscrierea la eveniment este obligatorie. Formularul de înscriere poate fi găsit aici.

Accesul la eveniment se va realiza doar pe baza actului de identitate / a carnetului sau legitimației de student până la ora 10:30.

Prin acordarea titlului de Doctor Honoris Causa, Universitatea din București celebrează valori pe care le-a cultivat încă de la înfințare: excelența, capacitatea vizionară, integritatea, responsabilitatea, credibilitatea.

Universitatea din București se evidențiază ca pol de tradiție și excelență academică al învățământului universitar românesc. La 4/16 iulie 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza semnează decretul prin care este înființată Universitatea din București, care reunea facultățile de Drept, Litere și Științe. Astăzi, prin cele 19 facultăți ale sale, Universitatea din București a dobândit un solid prestigiu național și internațional, fiind una dintre cele mai importante instituții de învățâmânt din România.

Mai multe informații despre evenimentele dedicate celebrării unui veac și jumătate de existență a Universității din București vor putea fi găsite pe site-ul special dedicat aniversării: 150.unibuc.ro.

Vă așteptăm pentru a sărbători împreună cei 150 de ani de tradiție și excelență în Universitatea din București, alături de personalitățile proeminente ale comunității academice, cadre didactice și alumni de succes, care duc mai departe prestigiul învățământului universitar românesc.

Parteneri: Banca Națională a României, Asociația Erudio, Asociația Oricum

Parteneri media: TVR, Radio România, Digi24, Observator Cultural

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.