secretariat@faa.unibuc.ro Program cu publicul:
Luni - Joi: Orele 12-14

Studenții UB, invitați la finalul lunii ianuarie 2021 la lansarea unei noi aplicații Erasmus+ și la un nou European Youth Event

În zilele de 27 și 28 ianuarie 2021, Comisia Europeană organizează două evenimente dedicate studenților europeni.

Astfel, miercuri, 27 ianuarie 2021, va avea loc un nou European Youth Event cu tema “European Universities – How can students shape these universities of the future?”, iar joi, 28 ianuarie 2021, se va lansa o nouă versiune a aplicației Erasmus+, o componentă de bază a inițiativei pentru cardul european al studentului (European Student Card Initiative) și o contribuție semnificativă la configurarea unei arii europene de educație (European Education Area) până în 2025.

European Youth Event online, 27 ianuarie 2021

Miercuri, 27 ianuarie 2021, va avea loc o nouă ediție a European Youth Event cu tema “European Universities – How can students shape these universities of the future?”. Sesiunea se va desfășura online între 12 și 13 (ora României) și va putea fi urmărită în direct pe pagina de Facebook a evenimentului.

Sesiunea online se va bucura de prezența directorului general pentru educație, tineret, sport și cultură Themis Christophidou, precum și a doi studenți din cadrul inițiativei pentru universități europene, care vor discuta despre angajamentul studenților în construirea unor alianțe și viziunea lor cu privire la agenda de transformare a învățământului superior.

Lansarea aplicației Erasmus+, 28 ianuarie 2021

Comisia Europeană, împreună cu Rețeaua Europeană a Studenților și Fundația Universitară Europeană, organizează joi, 28 ianuarie 2021, un eveniment oficial de prezentare a unei noi versiuni a aplicației Erasmus+. Evenimentul va avea loc online, prin intermediul platformei Zoom.

În deschiderea evenimentului vor lua cuvântul directorul general Themis Christophidou și comisarul european Mariya Gabriel. În continuare se va desfășura un panel interactiv, la care vor participa studenți și reprezentanți ai învățământului superior, care vor discuta despre caracteristicile noii aplicații.

Noua aplicație Erasmus+ le va permite studenților să aibă acces la toate informațiile și serviciile din cadrul mobilităților Erasmus+ într-un singur loc. Aceasta este acum disponibilă atât în Apple și Google App Stores, cât și la adresa https://erasmusapp.eu/, urmând ca din toamnă să beneficieze de adăugarea unor funcționalități suplimentare care vor facilita finalizarea demersurilor administrative din cadrul programelor Erasmus+ și generarea unui card european al studentului prin intermediul aplicației.

Mai multe detalii despre program și înregistrare sunt disponibile aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.