Procedura FAA de rezolvare a autentificării la platforma elearning Moodle și la Office 365

 

ATENȚIE: Autentificarea în Moodle nu funcționează dacă nu ați activat contul de Office 365. Pentru aceasta, urmați toată procedura de mai jos. 

 

Dragi studenți, în cazul în care sunt probleme de autentificare la platforma de elearning Moodle sau la Office 365, vă rugăm sa urmați urmărorii pași (obligatoriu urmați succesiunea de pași cronologic) :

 

Pasul 1: Intrati în UMS Carnetul Studentului ( https://ums.unibuc.ro/ums/do/secure/inregistrare_user ) unde trebuie să verificați și să notați de la Date Personale , Contact -  adresa de email instituționala, seria și numărul cărtii de identitate introduse în sistem. În cazul în care nu aveți  seria și numărul cărtii de identitate introduse în sistem, trimiteți un email la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. unde să explicați că nu aveți datele din cartea de indentitate introduse in UMS.

 

Pasul 2: Intrați la https://login.microsoftonline.com și vă autentificați (activați contul instituțional) cu: Utilizator:  adresa de email instituțională iar la Parolă: seria CI, numărul CI și semnul * Exemplu AB123456*. Seria și numarul CI sunt cele aflate/notate la Pasul 1. Dacă nu reușiți conectarea după primele două încercări, trebuie să trimiteți un email și la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și la  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. unde să explicați că aveți datele în UMS, dar nu funcționeaza autentificarea la Office 365. ATENȚIE: La prima autentificare (adica la activarea contului) vi se cere obligatoriu, schimbarea parolei. Trebuie sa o țineți minte și să adaugați metode alternative de recuperare a acesteia (numar telefon mobil și adresa de email personala). 

 

Pasul 3: Intrati la https://moodle.unibuc.ro/ click pe Autentificare, click pe ultimul buton din dreapta jos, Autentifica-te folosind contul Student. Credențilele sunt identice cu cele de la Pasul 2.

 

 

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.