secretariat@faa.unibuc.ro Program cu publicul:
Luni - Joi: Orele 12-14

Felicităm studenții campioni ai FAA! Echipa reprezentativă a Universității din București, campioană națională universitară la înot

La startul competiției s-au aliniat 99 de studenți din 15 centre universitare din țară, foști sau actuali sportivi de performanță, care au înotat pentru clasarea cât mai bună a universității lor.

Universitatea din București a fost reprezentată la startul celor 12 probe de concurs de 5 studenți și 5 studente, care au avut o evoluție impresionantă pe tot parcursul competiției. 

Palmaresul este concretizat în: 5 medalii de aur, 1 medalie de argint și 2 medalii de bronz, rezultate care au urcat UB pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Echipa masculină a obținut cupa și locul I, în fața Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București și a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, iar echipa feminină locul III după Universitatea din Brașov și Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. În urma punctajelor înregistrate, UB a obținut locul I în clasamentul general pe universități.

„Echipa de aur” a Universității din București a fost reprezentată de: Dumitrache Tobias (Facultatea de Psihologie și Științele Educației, an III) – locul I 100 m fluture; Popescu Denis Laurean (Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, an I – locul I 100 m spate; Cozma Ștefan (Facultatea de Administrație și Afaceri, an I) – locul II 100 m Bras; Simion Matei Alexandru (Facultatea de Științe Politice, an II) – locul I 100 m liber; Gâdea Gabriela Ioana (Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, an III) – locul I 100 m fluture; Todea Claudia (Facultatea de Geografie) – locul III 100 m bras; Doltu Mihai (Facultatea de Administrație și Afaceri, an II) – locul V 100 m spate;

De asemenea, la probele pe echipe, UB a reușit să obțină rezultate remarcabile, astfel: ștafetele de 4 x 50 m mixt și 4 x 50 m liber masculin – locul I; ștafeta de 4 x 50 m liber feminin – locul III; ștafeta de 4 x 50 m mixt feminin – locul IV.

Alte rezultate obținute în cadrul competiției au fost obținute de trei studente ale UB: Raicu Maria (Drept, an II) – locul VIII 100 m liber; Stanciu Yasmina (Geografie, an I) – locul IX 100 m liber; Solomon Ioana (Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, an I) – locul X 100 m spate.

„Felicitări studenților noștri pentru rezultatul remarcabil!”, au transmis cadrele didactice ale Departamentului de Educație Fizică și Sport (DEFS) al Universității din București.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.